Jacuzzi ®

Edzés utáni regeneráció a masszázsmedencében

Ha nem engedi, hogy teste helyreálljon edzés után, legyen szó akár pihenőnapokról, akár hidroterápiás pezsgőfürdőkről, azzal növelheti a sérülés valószínűségét a következő edzés során. A test ugyanis nem képes teljesen felépülni a testmozgás okozta stressztől, rontja a formáját és növeli a rossz minőségű mozgás kockázatát.
Legfrissebb kutatások szerint az aktív, tehát rendszeresen mozgók több mint háromnegyede (77%) fájdalmat vagy kényelmetlenséget tapasztal testgyakorlás közben, térd- (28%) és ízületi fájdalom (20%) bizonyul a leggyakoribbnak, ezt követi az alsó hátfájás (17%) és a meghúzott bokaszalag (16%).
 

Edzés utáni regeneráció a masszázsmedencében

Miért fontos a regeneráció?

Az igényes fizikai tevékenység stresszként hat a testre. Az edzés során különböző izmokat erőltetünk meg, ennek során megsérülnek az izomsejtek. Az izomnak bizonyos időre van szüksége a regenerációhoz, az izomszövet megújulása ugyanis 24-48 órán át tart. Ezért a gyakori, pihenés nélküli edzés inkább az izmoktól szabadítja meg az embert, minthogy segítene a növekedésükben.
Az erősítő edzések során ezért soha nem szabadna ugyanazokat az izomcsoportokat edzeni két egymást követő napon.

 

Hogyan lehet hatékonyan regenerálódni?

A regeneráció gyorsasága nagyban függ a testmozgás intenzitásától. Például egy sportolónak, aki élénk napi edzéseken vesz részt, nagyobb valószínűséggel lesz szüksége azonnali felépülésre egy edzés után, hogy elősegítse az izmok felkészülését a következő alkalomra. Az alkalmi konditerem látogatói azonban felépülhetnek azáltal, hogy szükség esetén pihenhetnek az edzések között.
A gyorsabb, de hatékony gyógyulási időt keresők számára a hidroterápia kiváló lehetőség, mivel segít az izmok masszírozásában és enyhíti az esetleges duzzanatot. Ez magában foglalja a víz fájdalomcsillapításra való használását, és különösen hatékony a térd- és ízületi fájdalmak kezelésében, miközben izomterápiára is remekül alkalmazható.

A meleg és a hideg terápia is hatékonyan kezeli az izomfájdalmat, de különböző módon működik. A hőterápia növeli az érintett terület véráramlását, ami javítja az izom rugalmasságát és megnyugtatja a fájó ízületeket. A hidegterápia ezzel szemben csökkenti a véráramlást, segít csökkenteni a duzzanatot és a gyulladást.
A merevség és a fájó izmok gyakoriak az edzés során, azonban, de ha valaki sérülést szenved, mindig pihentesse. Kerülje az érintett izmok erőltetését, és forduljon orvoshoz, ha a fájdalom nem múlik.

 

Ha Ön is szeretne gyorsabb regereációt és hatékony izomépülést, akkor válassza a Jacuzzi® masszázsmedencéit, amelyek a legmodernebb és hatékonyabb fúvókákkal vannak felszerelve a legjobb relaxálás érdekében! 

Kategóriák

Rólunk

1956-ot írtunk, amikor Roy Jacuzzi feltalálta a hidromasszázst,és egy forradalmian új gondolatot vezetett be a fürdőszoba világába: ajóllétét. Azóta töretlen a Jacuzzi® hídromasszázs vezető szerepe a presztízs és a hatékonyság világában és abban ahogyan emberek millióinak álmait, igényeit és életstílusát értelmezi. Ezért, mikor a Jacuzzi®-t választja nem egyszerűen egy hidromasszázs mellett dönt, hanem belép egy egyedi és utánozhatatlan világba: a sajátjába!

Jacuzzi vásárlás, webáruház


Legyen tagunk Ön is!

Iratkozzon fel, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról!

Az eredeti Jacuzzi®, amely otthonába viszi a tökéletes wellness élményt.

Elérhetőségeink
Oldalak
Információk