Jacuzzi ®

Az ideális vízhőmérséklet a masszázsmedencében

Az egyik legjobb módja a relaxálásnak, stresszoldásnak, némi idő eltöltése egy masszázsmedencében. Ki ne szeretné a pezsgőfürdőzés élményét? Amikor a melegvíz ellazítja a tagokat, a vízcsobogás pedig az elmét nyugtatja meg? Azonban ahhoz, hogy a lehető legjobb hatás érvényesülhessen, nem árt tisztában lenni a víz ideális hőfokával sem. Alábbi cikkünkben ebben nyújtunk segítséget!

Az ideális vízhőmérséklet a masszázsmedencében

Ideális hőmérséklet a masszázsmedencében gyerekeknek

Először is fontos kiemelni, hogy felügyelet nélkül a gyerekeknek nem szabad egyedül használnia a masszázsmedencét, mert balesetveszélyes lehet! Nyilvános helyeken a pezsgőfürdőknél és gyógyvizeknél rendszerint fel van tüntetve, hogy gyermekek nem használhatják. Ezt a tanácsot érdemes otthon is megfogadni a kicsik egészsége érdekében, és 10 éves kor alatt akkor sem beengedni őket fürdőzni, ha egyébként a szükséges magasságot már elérték. A gyermekek teste nagyon könnyen felforrósodhat, emiatt pedig könnyen rosszul lehetnek a pezsgőfürdőben. Épp ezért a gyerekek esetében az ideális hőfok 36°C, vagy ha lehet, még annál is alacsonyabb.

Ideális hőmérséklet a masszázsmedencében felnőtteknek és időseknek

Alapvetően a testünk hőmérséklete 36°C körül van, 40°C-tól pedig már magas lázról beszélünk, ami roppant veszélyes a szívre. Épp ezért érdemes megfogadni azt a jótanácsot, hogy ne legyen a masszázsmedence hőmérséklete több, mint 40°C, akkor sem, ha egyébként zuhanyozni is melegebb vízbe szeret valaki. Az ideális vízhőmérséklet 37°C körül van, az izmokat lazító hatás pedig 38-40°C között tapasztalható. Idősek esetében is érdemes inkább alacsonyabb hőfokra beállítani a vizet, hiszen az idős szervezetet is könnyen megviselheti a túl meleg víz, mint a gyerekekét.

Ideális hőmérséklet a masszázsmedencében kismamáknak

Az interneten minden megtalálható, mindenre akadnak tanácsok, praktikák, és gyakran nagyon is szélsőségesen oszlanak meg a vélemények. Így van ez azzal kapcsolatban is, vajon lehet-e áldott állapotban masszázsmedencében relaxálni. Vannak, akik azt az oldalt képviselik, hogy semmiképpen, mert árthat a babának, esetleg a mamának. Mások amellett kardoskodnak, hogy nyugodtan kiélvezheti a kismama néha a pezsgőfürdő örömeit, ahogyan egy korty bort is. Mielőtt egy kismama a fürdőzés mellett döntene, először mindenképpen vitassa meg a dolgot a nőgyógyászával, szülészorvosával, hogy ő mit tanácsol. Amennyiben orvosi engedéllyel mehet a fürdőzés, néhány dolgot azért érdemes betartani. Ne tartson tovább, mint 10 perc, és ne legyen a víz melegebb, mint 34°C, valamint, amennyire ez megoldható, ne nyilvános helyen, hanem otthon kerüljön sor a pezsgőfürdőzésre, nehogy valami fertőzést összeszedjen az anyuka. Nem feltétlenül szükséges a masszázsfunkciók használata sem, elegendő lehet a lebegés élménye is.

Ön is szeretne egy masszázsmedencét otthonában? Nézzen körül termékeink között, és válassza ki az Ön számára leginkább tökéletes darabot!

Kategóriák

Rólunk

1956-ot írtunk, amikor Roy Jacuzzi feltalálta a hidromasszázst,és egy forradalmian új gondolatot vezetett be a fürdőszoba világába: ajóllétét. Azóta töretlen a Jacuzzi® hídromasszázs vezető szerepe a presztízs és a hatékonyság világában és abban ahogyan emberek millióinak álmait, igényeit és életstílusát értelmezi. Ezért, mikor a Jacuzzi®-t választja nem egyszerűen egy hidromasszázs mellett dönt, hanem belép egy egyedi és utánozhatatlan világba: a sajátjába!

Jacuzzi vásárlás, webáruház


Legyen tagunk Ön is!

Iratkozzon fel, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról!

Az eredeti Jacuzzi®, amely otthonába viszi a tökéletes wellness élményt.

Elérhetőségeink
Oldalak
Információk