Jacuzzi ®

Masszázs vs. hidromasszázs

A masszázst már évezredek óta használják az emberek, jótékony hatásait az ókorban is felismerték és kiaknázták. Manapság már többféle típusú masszázs is létezik, van, amelyik a kényelmet, mások a gyógyulást szolgálják. Ebben a cikkben áttekintjük, hogyan is hat a masszázs a testre és miben tér el tőle a hidromasszázs.

Masszázs vs. hidromasszázs

Néhány szó a masszázsról

A masszázs hatására, részben mechanikai ingereknek, részben az idegrendszerre gyakorolt hatásnak köszönhetően különböző jótékony biológiai folyamatok indulnak be. Fokozódik az olyan hormonok termelődése a szervezetben, melyek értágító hatásúak és fokozzák az erek áteresztő képességét, ezzel elősegítve a keringés fokozását és az anyagcsere gyorsulását. Nő a sejtek, szövetek oxigénellátása, fokozódik a szervezet és a szervek tápanyagellátása, valamint a méreganyagok is távoznak.

A masszázs elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz közvetlen vagy közvetett hatásait. Segít csökkenteni az izom és ízületi fájdalmakat, így remek kiegészítő kezelése lehet különböző egészségügyi panaszoknak is, felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatot. Segít eltávolítani az izmokból a salakanyagot, az energiák áramlását optimális irányba tereli, segít tonizálni a ritkán használt elernyedt, legyengült izmokat, továbbá megakadályozza, hogy a ritkán használt izmok elsorvadjanak.

 

Miben más a hidromasszázs?

Napjainkban már rengeteg különböző féle masszázs, masszázsterápia érhető el, az egyik ilyen a hidromasszázs. A hidromasszázs tulajdonképpen nem más, mint a levegő és víz tökéletes összhangban történő kombinálása, aminek következtében létrejön a masszázs. Mivel a hétköznapok gondjai, a stressz, a rohanás mind megterhelik a szervezet, a hidromasszázs technológia pedig segít ennek az ellensúlyozásában.

A melegvíz és a sugarak masszírozó hatása jótékonyan hat a szervezetre. A vízsugarak képesek ellazítani a test minden porcikáját, ami különösen kellemes egy fárasztó nap végén. Felgyorsul a vérkeringés, a sejtek által szállított oxigén és tápanyag pedig akár többszörösére is növekedhet. A melegvíz miatt a pórusok kitágulnak, a szövetek ellazulnak és a szennyeződések könnyebben tudnak távozni a szervezetből. Nem csak segít megőrizni a bőr fiatalságát, de a narancsbőr kezelésében is hatásos.

Az elmére is pihentetően hat, a víz csobogása segít kiüríteni a fejet és kikapcsolni. A melegvíz és a csobogás együttesen meditatív állapotot idéz elő.

Emellett a hidromasszázs a mozgásszervi, reumatikus, szív- és érrendszeri, illetve emésztőrendszeri problémák esetében is hatékony segítség, továbbá a visszerek kialakulásának megelőzésére is alkalmas. A nyirokkeringés serkentésével pedig az immunrendszert erősíti.

 

Miért érdemes otthonra

Napjainkban a megbetegedések jelentős részének okozója a stressz. A mindennapi rohanás, a gondok, a felelősség, a feladatok, a határidők és még számtalan más dolog következtében a stressz az életünk része. Ez azonban nem egészséges, és nem is kell, hogy feltétlenül így legyen. Ugyan masszőrhöz is be lehet jelentkezni, például havonta egyszer, de még ennél is kényelmesebb és praktikusabb egy hidromasszázskád megvétele. Így a relaxálás lehetősége mindig kéznél lehet, nem kell kivárni az időpontot egy kis ellazulás végett.

Amennyiben Ön is szeretne otthonába hidromasszázs technológiával ellátott berendezést, válogasson prémium minőségű Jacuzzi® termékeink közül, és találja meg azt a darabot, ami a leginkább kiszolgálja az igényeit!
 

Kategóriák

Rólunk

1956-ot írtunk, amikor Roy Jacuzzi feltalálta a hidromasszázst,és egy forradalmian új gondolatot vezetett be a fürdőszoba világába: ajóllétét. Azóta töretlen a Jacuzzi® hídromasszázs vezető szerepe a presztízs és a hatékonyság világában és abban ahogyan emberek millióinak álmait, igényeit és életstílusát értelmezi. Ezért, mikor a Jacuzzi®-t választja nem egyszerűen egy hidromasszázs mellett dönt, hanem belép egy egyedi és utánozhatatlan világba: a sajátjába!

Jacuzzi vásárlás, webáruház


Legyen tagunk Ön is!

Iratkozzon fel, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról!

Az eredeti Jacuzzi®, amely otthonába viszi a tökéletes wellness élményt.

Elérhetőségeink
Oldalak
Információk