Jacuzzi ®

Medence vagy pezsgőfürdő? Hogyan válasszon?

Napjainkban egyre inkább jellemző, különösen a kertes házaknál, hogy a kertben, vagy épp a teraszon egy medence, esetleg egy pezsgőfürdő is építve van. Néha azonban nem egyszerű eldönteni, hogy melyik mellett tegyük le a voksunkat – segítségként az alábbi cikkben összegyűjtöttük a medence és a pezsgőfürdő előnyeit és hátrányait, hogy megkönnyítsük Önnek a döntést!

Medence vagy pezsgőfürdő? Hogyan válasszon?

A medence előnyei

A medence szezonja elsősorban nyáron van, amikor a rekkenő hőségben igazi felüdülést jelent megmártózni a hűvös, esetleg langyos vízben. Gyerekes családok esetében több előnyt is tartogat; egyfelől a nagyszerű játék ígéretével csábítja a kicsiket, másfelől helyet biztosít arra, hogy a gyerkőcök elsajátítsák a vízbiztos mozgást. Míg a pezsgőfürdő a relaxálás helye, a medencében számtalan játékot lehet játszani, versenyezni, lubickolni – és nem csak a gyerekeknek, hanem minden korosztálynak. Valamint a medencék alkalmasak a vízi sportokra, mint például az úszás, így remek módja ez a napi edzéseknek is.

A medence hátrányai

Azt mindenképpen el kell ismerni, hogy nyáron egy medence nem csak a móka forrása, de felüdülést is hoz. Ugyanakkor egy medencéhez viszonylag sok helyre van szükség, különösen, ha valaki komolyan gondolja az otthoni úszóedzéseket (bár ma már elérhetőek ellenáramoltató medencék is). Az építéshez nem csak több hely kell, de bizony többe is kerül, és nem csak az építtetése, hanem a karbantartása, üzemeltetése is. Egy medencét sokkal több idő tisztítani, mint egy pezsgőfürdőt, és bár erre a feladatra akár egy alkalmazottat is fel lehet venni, az újabb költség.

A pezsgőfürdő előnyei

A pezsgőfürdő legnagyobb előnye maga a hidroterápia, ugyanis a melegvíz javítja a vérkeringést, csökkenti az ízületi fájdalmakat, az izomlázat és elősegíti a mély és pihentető alvást. Ez a relaxálás egyik legjobb módja, már 15 perc is csökkenti a kortizol, közismertebb nevén a stresszhormon szintjét. A medencékhez képest a pezsgőfürdők karbantartása sokkal kevésbé macerás, kevesebb karbantartást igényel. Nem utolsó sorban pedig egy pezsgőfürdő sokkal kevésbé költséges, mint egy medence – és itt nem csak az építtetés költségeire gondolunk, hanem az üzemeltetés és karbantartási költségekre is. Medencékben is számtalan módon lehet szórakozni, de egy pezsgőfürdő a romantikázáshoz is tökéletes színteret biztosít. Ráadásul, ellentétben a medencével, ami – hacsak nincs fűtése – télen nagyon hideg program lenne, a pezsgőfürdő télen-nyáron szabadon élvezhető.

A pezsgőfürdő hátrányai

Tulajdonképpen a pezsgőfürdőnek csak egyetlen hátránya van a medencéhez képest, ez pedig a mérete. Ez a berendezés a pihenést szolgálja, a kényelmes ülést, ezért aztán úszásra nem alkalmas.

 

Ha Ön is tudja már mit választana, nézzen szét termékeink között, akár masszázsmedencét, akár pezsgőfürdőt, kádat szeretne otthonába! 
 

Kategóriák

Rólunk

1956-ot írtunk, amikor Roy Jacuzzi feltalálta a hidromasszázst,és egy forradalmian új gondolatot vezetett be a fürdőszoba világába: ajóllétét. Azóta töretlen a Jacuzzi® hídromasszázs vezető szerepe a presztízs és a hatékonyság világában és abban ahogyan emberek millióinak álmait, igényeit és életstílusát értelmezi. Ezért, mikor a Jacuzzi®-t választja nem egyszerűen egy hidromasszázs mellett dönt, hanem belép egy egyedi és utánozhatatlan világba: a sajátjába!

Jacuzzi vásárlás, webáruház


Legyen tagunk Ön is!

Iratkozzon fel, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról!

Az eredeti Jacuzzi®, amely otthonába viszi a tökéletes wellness élményt.

Elérhetőségeink
Oldalak
Információk