Jacuzzi ®

Nyári masszázsmedence használat: Tippek, tudnivalók

A nyári csobbanásról a legtöbb ember a tengerre, esetleg a Balatonra vagy egy hűs medencére asszociál. Pedig a masszázsmedence is remek kikapcsolódást nyújt a meleg évszakban, ha a megfelelő módon van használva. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel a kánikulában is kiélvezheted masszázsmedencéd kényeztetését!

Nyári masszázsmedence használat: Tippek, tudnivalók

Igaz, nyáron, különösen, amikor olyan meleg van, hogy vibrál az álló levegő, a legtöbben a hűs vizű medencét választják a melegvizű masszázsmedence helyett. Abszolút érthető, ha valaki ilyenkor inkább hidegre vágyik – azonban nem törvényszerű! A masszázsmedence nyáron pont ugyanúgy használható, mint télen, feltéve, ha betartunk néhány szabályt.

 

Milyen az ideális hőfok?

Az, hogy a masszázsmedence nyáron is nyújthat élvezet, nem azt jelenti, hogy a hőségben forró vízben kell ülni, sőt, ez kimondottan veszélyes! A medence hőmérséklete szabályozható, és míg a legtöbben a téli időszakban a 36-38 fokos vizet szeretik, addig nyáron a 34-35 fokos víz a legkedveltebb beállítás. Természetesen, ha ez még mindig kellemetlenül meleg, tovább lehet csökkenteni a hőfokot – ha Önnek úgy esik jól, akár 30 fok alá is! De érdemes azért vigyázni a 30 fok alatti vízzel, mert becsapós; az úszómedencékkel ellentétben itt főleg csak ül az ember, amihez a 27-28 fokos víz bizony hideg. 

A gyors lehűtés érdekében lehet friss vizet engedni a medencébe, de nem kell lecserélni az előzőt, így gyorsan lejjebb tornázható a víz hőmérséklete. De dönthet úgy is, hogy csak másnap szeretne hűvösebb vizet, ebben az esetben pedig elég a kapcsolótáblán beállítani a kívánt hőfokot.

Mivel nyáron nagyon meleg van, 35 foknál melegebb víz esetében, különösen a déli órákban, érdemes csak rövid időt tölteni a medencében, majd pihenni kicsit, mielőtt ismét fürödni. A pihenőbe akár egy hidegvizes zuhany is beleférhet!

 

Óvatosan az UV-sugárzással!

Amennyiben kültéri masszázsmedencéről van szó, mindenképp fontos figyelni a megfelelő UV védelemre, hiszen a Nap teljes erejével süt ránk, akkor is, ha a kellemes hőmérsékletű medencében nem érezni. Ha nincs árnyékos helyen a medence, használjon napvédő készítményeket – de csak olyat, ami nem oldódik a vízben, ugyanis a feloldódott kencék a medence csöveiben rakódnak le, ami nem könnyű kitisztítani. Továbbá a krémek, parfümök, sminkek sem a legjobbak a vízben – a legjobb egy gyors zuhanyt venni a masszázsmedence használatát megelőzően, és akkor minden ilyen anyag lemosódik!

Ön is szeretné a nyarat a saját masszázsmedencéje kényelméből élvezni? Keresse fel kollégáinkat és válogasson termékeink között!
 

Kategóriák

Rólunk

1956-ot írtunk, amikor Roy Jacuzzi feltalálta a hidromasszázst,és egy forradalmian új gondolatot vezetett be a fürdőszoba világába: ajóllétét. Azóta töretlen a Jacuzzi® hídromasszázs vezető szerepe a presztízs és a hatékonyság világában és abban ahogyan emberek millióinak álmait, igényeit és életstílusát értelmezi. Ezért, mikor a Jacuzzi®-t választja nem egyszerűen egy hidromasszázs mellett dönt, hanem belép egy egyedi és utánozhatatlan világba: a sajátjába!

Jacuzzi vásárlás, webáruház


Legyen tagunk Ön is!

Iratkozzon fel, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról!

Az eredeti Jacuzzi®, amely otthonába viszi a tökéletes wellness élményt.

Elérhetőségeink
Oldalak
Információk