Jacuzzi ®

A Jacuzzi® technológiája

Az eredeti minőség és technológia, amit a Jacuzzi® fejlesztett ki. De miben különbözik? Mitől ennyire népszerű és megbízható? Mindenről részletesen beszámolunk.

A Jacuzzi® technológiája

A rendszer lelke a FÚVÓKA

A Jacuzzi® hidromasszázskádakat teljes egészében a cégen belül tervezték és gyártották: a sokéves gyakorlat és az elért eredmények azt mutatják, hogy egy jó hidromasszázst a káddal együtt kell tervezni, és nem utólag hozzátenni.

 

Lényeges különbség

A tulajdonság, amely elsődlegesen megkülönbözteti a Jacuzzi® termékeket bármelyik más cég termékeitől:

 

A tökéletes hidromasszázsfúvóka

A Jacuzzi® hidromasszázskádak sokkal nagyobb és erőteljesebb vízsugarakkal rendelkeznek, mint a piacon jelen levő hasonló termékek. A Jacuzzi® által szabadalmazott sugarak egyedülálló, személyre szabott masszázst nyújtanak.

 

Elsősorban négy tényező határozza meg ezt a kiválóságot:

  • A különleges és szabadalmaztatott működés lényege: a kádba belépő víz/levegő keverék egy széles, kör alakú röppályán mozogva hoz létre hatékony és igen erőteljes masszázst.
  • A fúvókák iránya állítható, hogy az egyéni igényeknek megfelelően jobban lokalizálható legyen a masszázs hatása.
  • Szabályozató a levegő/víz keverék, hogy valóban elsőrendű, és az egyéni igényeknek megfelelő masszázst nyújtson a kád.
  • A fúvókák tökéletes vízelvezetéssel rendelkeznek, amely lehetővé teszi az összes víz eltávozását a rendszerből.

 

A teljesítmény

A hidromasszázs-teljesítmény a fúvókán áthaladó levegő és víz mennyiségében mérik. Ezen kutatás alapján a Jacuzzi fúvókarendszer a leghatásosabba a piacon. A Jacuzzi® hidromasszázskádak 47 és 55 liter közötti vizet és 21-25 liter levegőt áramoltatnak át percenként egy fúvókán, amikor a fúvóka és a levegővezérlők teljesen nyitottak.

 

A JÓ HIDROMASSZÁZS HÉT ARANYSZABÁLYA:

  • Hidromasszázs-fúvókák elhelyezése,
  • hozamuk és nyomásuk szabályozása,
  • sugarak irányíthatósága,
  • egyénre szabott levegő/víz keverék,
  • csakis hidromasszázsra tervezett kád,
  • 35/36°C-os vízhőmérséklet,

.. és aztán bizalom az olyan többéves és nemzetközi tapasztalatban, mint amellyel a Jacuzzi® rendelkezik. A cég a beépített rendszerű "hidromasszázskádak gyártására specializálódott. A Jacuzzi® cég a kád összes főbb alkatrészét maga tervezi és gyártja (szivattyú, fúvóka, szabályozó rendszer, stb.), így tökéletesítve folyamatosan az eredményeket.

 

Szinterezett fém váz

Az összes kádat egy, a fenék alatt végigfutó szinterezett fém váz támasztja alá. Ez a fém váz a sarkokon, illetve középen elhelyezett tehermentesítő lábakon áll. Ezekkel a csavaros lábakkal lehet szintezni, így lejtős aljzaton is egyszerűen vízszintbe tudjuk állítani a kádakat. A sarkokat köracél láb rögzíti, hiszen nemcsak alátámasztja, de húzás esetén is mereven tartja.

 

Szerkezetében merev kád nehezebben sérül

Egy szerkezetében merev kád nehezebben sérül meg a mozgatásakor. Márpedig a legtöbb alkalommal elég kacifántosan lehet eljuttatni a végleges helyére a kádat: szűk folyosókon (netán lépcsőkön, vagy ablakokon), keskeny ajtókon keresztül kell elérni a fürdőszobát.
A beépítéskor a csavarosan állítható lábakat nem kell ékelgetni, az emelt magasság miatt egyszerűbb a szifon beépítése (a rétegelt lapra ültetett kádaknál mindez problémásabb). A saroklábak papucsain lévő lyukakon keresztül könnyű az aljzathoz rögzítés.
A mindennapi használatkor nem kell félni, ha ráülünk a kád szélére, hogy az megbillen, meghajlik, netán megreped. Igen, mindez fontos!

 

A szivattyú nagy teljesítményű, csendes üzemű

A Jacuzzi® szivattyúk híresek megbízhatóságukról, hosszú élettartamukról (ami nem is csoda, hiszen a család már a hidromasszázskádak feltalálása előtt is szabadalmaztatott és gyártott szivattyúkat).
A kádaknál alkalmazott szivattyúk is több szabadlommal rendelkeznek, ami a speciális felhasználást tekintve érthető is: a nagy teljesítmény, csendes üzem, szárazfutással szembeni nagy érzéketlenség és önleürítés is mind követelményként jelentkezik.

 

Önleürítés a csövekben, fúvókákban és szivattyúban

A Jacuzzi® kádak nagy átmérőjű, merev, élelmiszeripari célokra is használható csövezéssel rendelkeznek, melyek a szivattyú nyomócsonkjától a fúvókák felé lejtenek.
A fúvókaház alján egy kis vályút alakítottak ki, melyen keresztül a csövekben és a fúvókákban lévő összes víz a leürítéskor a kádba folyik.
A szivattyú szívócsonkja is azért elefántormányos kialakítású, hogy leürítéskor egy összekötő kis furat segítségével a szivattyúból a csőbe, onnan a szívónyílás kis vályúján keresztül a kádba folyhasson a víz.

 

Szárazfutás elleni védelem

Bár a Jacuzzi® szivattyúk meglehetősen érzéketlenek a szárazon való véletlen elindításra, az elegáns széria kádjait vízszintérzékelőkkel is ellátják, melyek leállítják a szivattyú motorját, ha nincs bennük elég víz.

 

A rendszer kizárja az emberi mulasztásból adódó baleseteket

Mivel a víz és az elektromosság párosítása egy rosszul kivitelezett rendszer esetén felettébb veszélyes lehet, ezért a Jacuzzi® gyár a maximális biztonság érdekében olyanra alakította ki rendszerét, hogy kizárja az emberi mulasztásból adódható baleseteket. Ennek érdekében az összes kád rendelkezik egy elektromos kazettával. Ezt a kazettát úgy helyezték el a fém vázon, hogy az elülső oldal felől nyitható, ellenőrizhető legyen. A kazettában biztonság szempontjából a legfontosabb a 30 mA kioldási érzékenységű áram-védőkapcsoló.

Ezt, illetve az egész hidromasszázsrendszert a gyárban, a gyártósor végén ellenőrzik: minden terméket vízzel feltöltenek, elindítanak, s elektromosan bemérnek.

Kategóriák

Rólunk

1956-ot írtunk, amikor Roy Jacuzzi feltalálta a hidromasszázst,és egy forradalmian új gondolatot vezetett be a fürdőszoba világába: ajóllétét. Azóta töretlen a Jacuzzi® hídromasszázs vezető szerepe a presztízs és a hatékonyság világában és abban ahogyan emberek millióinak álmait, igényeit és életstílusát értelmezi. Ezért, mikor a Jacuzzi®-t választja nem egyszerűen egy hidromasszázs mellett dönt, hanem belép egy egyedi és utánozhatatlan világba: a sajátjába!

Jacuzzi vásárlás, webáruház


Legyen tagunk Ön is!

Iratkozzon fel, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról!

Az eredeti Jacuzzi®, amely otthonába viszi a tökéletes wellness élményt.

Elérhetőségeink
Oldalak
Információk