Jacuzzi ®

Törökfürdő|Hammam

A törökfürdő száraz gőzfürdőt jelent, annyi eltéréssel a hagyományos szaunákhoz képest, hogy a levegő hőmérséklete 40-50°C, a páratartalom pedig 100%. Kombinálható színterápiával vagy zenével, valamint gazdagítható esszenciális olajakkal az aromaterápia jegyében.

Törökfürdő|Hammam

A TÖRÖKFÜRDŐ FIZIKOKÉMIAI ÉS BIOLÓGIAI HATÁSAI

A gőz és az ellenőrzés alatt tartott hőmérséklet. A gőz és az ellenőrzött hőmérséklet egyidejű hatásai javítják a vér- és nyirokkeringést a toxinok izzadás által történő kiválasztódásával együtt. A törökfürdő alapvető jellegzetessége, hogy ellazítja a test szöveteit, ami növeli a vérkeringést, ezáltal javítva a vérkeringést és az oxigénellátást. Ez pedig a végtagok feltétlen revitalizációjához vezet. Minden érzék felélénkül, növekszik a nyálkahártya váladékozása, egyszóval minden testfunkció (légutak, máj, vese, bél) eléri a maximális teljesítményt.

A bőr a legaktívabb légzőszerv: törökfürdőzés ideje alatt természetes vöröses színt vesz fel, ezzel jelezve a javuló általános állapotot. Ez a fürdő ugyanis lehetővé teszi a bőr pórusainak kitágulását, ezáltal elősegítve a test tökéletes tisztulását.

 

A SZERVEZET KÜLÖNBÖZŐ SZERVEIRE ÉS RENDSZEREIRE GYAKOROLT ÉLETTANI HATÁSOK

Számos szerző tanulmányozta a Törökfürdő hatásait. A következőket találtuk:

  • a keringés és test a káros anyagok kidobására való képessége a hő hatására javult.
  • a test hőjének emelkedése pozitív hatást gyakorolt a centrális és perifériális idegrendszerre, az izmok ellazulását és az általános ellazulást garantálva. 
  • szív- és légzési frekvenciákra gyakorolt hatása rögzítésre került.
  • a vizelet összetételében változás található.
  • a veríték összetétele változik.
  • vérnyomás-változás tapasztalható.

A jótékony hatás a magas hőmérsékletnek és a 90-100%-ot elérő páratartalomnak köszönhető. A hőmérséklet felülről lefelé változik: a fej szintjénél 40-50°C, majd a lábak szintjénél lecsökken 20°C-ra. Ez nem csak egyszerű szépészeti kezelés, hanem valós gyógyító terápia, ami nem csak esztétikai célra használható, hanem és elsősorban arra, hogy segítsen néhány nagyon gyakori kórkép esetében. A rómaiak ezt a kezelést számos szakaszában tökéletesítettét: kezdéskor a tepidarium - langyos levegőjű (30°C és 35°C közötti) hőmérséklet, majd a calidarium - 40°C és 50°C közötti forró hőmérséklet, amit a laconicum 55°C - 75°C hőmérsékletű nagyon forró, szárazon keringtetett levegője követ, végezetül pedig a frigidarium - ami a hűvös szobát jelentette.

 

AZ AROMATERÁPIA FELERŐSÍTI A TÖRÖKFÜRDŐ HATÁSAIT

Az aromaterápia a gyógynövények tudományos tanulmányozásából és a test illatos olajokkal, valamint a testre és a lélekre pozitív hatású illatok évszázados kezelési technikájából származik. Az első, aki hangoztatta az előnyöket Teofrasio volt, Plato diákja és idősebb Plinius a Naturalis Historiae enciklopédiában. A hivatalos tudomány azonban csak a múlt század elején kezdte tárgyalni az aromaterápiát. A kifejezést 1928-ban alkotta meg Rene Maurice Gattefosser, a parfümipar kutató vegyésze.

Nehéz különbséget tenni az illóolajok fizikai és pszichológia hatásai között, mert a jótékony hatások mindenre kiterjednek. Hatásuk soha nem korlátozódik egyetlen szervre, hanem hajlamos kiterjedni az egész pszichoszomatikus rendszerre. Minden aromaterápiás kezelés energizálja a szervezetet. Ez a reakcióképes molekuláknak köszönhető, amelyek nem csupán a kórokozó mikroorganizmusokra és a sejtfunkciókra hatnak, hanem információs járműként viselkednek és gyakran hatnak a  hormonreceptorok és neurontranszmitterek szintjén. A szagláson keresztül hatnak, jelentős mértékben pozitívan befolyásolva a pszichoemocionális szférát: az illóolajok a parfümben a jólét érzetét keltik, javítják az életminőséget és harmonizálják az érzelmi állapotunkat.

A farmakológiai kutatás sok ilyen vegyület antibakteriális és terápiás hatékonyságát mutatja, miközben a jó közérzet és a szépség területén egyre inkább előkerülnek a készítményekben a természetes kozmetikumok és kezelések, amik egyre hatékonyabbá válnak a higiéniában és a testápolásban: aromamasszázsok, fürdők, szaunák, parfümök, aromás kozmetikumok, csak néhány a lehetséges lehetőségekből. Az illóolajok különböző tulajdonságai között számos olyan található, amelyek nyugtató vagy tonizáló hatásúak az idegrendszerre; mások görcsoldók, váladékoldók, emésztést segítők, fájdalomcsillapítók és antireumatikusak, tonizálják a vénás rendszert, bőrbarát és öregedésgátló hatásúak, felkeltik a szexuális vágyat. Ezen kívül az illóolajok a természetes és kézenfekvő segítséget, valamint az öngyógyítást képviselik a kisebb megbetegedések esetében is. Az aromaterápia rendkívül hasznos a pszichoszomatikus és esztétikai problémák kezelésében, a mentális és érzelmi erőforrásokat erősítve és ösztönözve a kreativitást a holisztikus gyógymód és a testi-lelki terápiák alkalmazása területén.

 

ELLENJAVALLATOK

Természetes, hogy a meleg és a hideg hirtelen változása néhány embernél károsnak bizonyulhat. Ezért ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a korábban leírt hidromasszázs és krenoterápiánál általában. Normális esetben ez a kezelés nem ajánlott azoknak, akik szív- és érrendszeri megbetegedésben, magas vérnyomásban, asztmában vagy vesebetegségben (glomerulonephritis, krónikus veseelégtelenség) szenvednek.

Kategóriák

Rólunk

1956-ot írtunk, amikor Roy Jacuzzi feltalálta a hidromasszázst,és egy forradalmian új gondolatot vezetett be a fürdőszoba világába: ajóllétét. Azóta töretlen a Jacuzzi® hídromasszázs vezető szerepe a presztízs és a hatékonyság világában és abban ahogyan emberek millióinak álmait, igényeit és életstílusát értelmezi. Ezért, mikor a Jacuzzi®-t választja nem egyszerűen egy hidromasszázs mellett dönt, hanem belép egy egyedi és utánozhatatlan világba: a sajátjába!

Jacuzzi vásárlás, webáruház


Legyen tagunk Ön is!

Iratkozzon fel, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról!

Az eredeti Jacuzzi®, amely otthonába viszi a tökéletes wellness élményt.

Elérhetőségeink
Oldalak
Információk