Jacuzzi ®

Zuhany

A zuhany egy külső krenoterápiás technika; viszonylag kevéssé ismert, annak ellenére, hogy az általa kiváltott élettani előnyök már ismertek. Alkalmazható csapvíz és gyógyvíz is, utóbbi esetében a modern technika kihasználja a közeg adott tulajdonságait. 

Zuhany

Ahogy a többi kezelés esetében, itt is használható különböző - (forró vagy hideg) vagy váltakozó hőmérsékleten, különböző víznyomással: lehet teljes testet élénkítő vagy meghatározott szervre irányuló, helyi hatású, közvetlenül a kezelt területre irányított. További típusokat határozhatunk meg a zuhany időtartama, a vízsugár-fúvóka típusa, a vízhőmérséklet és a víznyomás szerint.

Fő hatása a szív- és érrendszerre, valamint az idegrendszerre van. A zuhany számos országban vált a mentális- és a kedélyállapoti rendellenességek (szorongás és depresszió), valamint az esztétikai orvoslás (különösen a narancsbőr és egyéb szépséghibák) kiegészítő terápiás kezelésévé.

A vízsugár garantálja az idegi stimulációt, ami jótékony hatással van nem csak a felszíni-, hanem a mélyszövetekre és a szervekre is.

 

ZUHANYTÍPUSOK

A zuhanyokat forró, hideg és skót, váltakozó hőmérsékletű csoportokba kategorizálhatjuk.

A fúvóka típusától függően a zuhanyoknak széles választéka létezik (oszlop, eső, vízszintes, sugár), amelyek közül ki kell emelni a kb. fél milliméter átmérőjű merőleges vízsugarú (szálszerű) zuhanyt. Ez a típus különösen hasznos bőrbetegségek kezelésére, valamint akné esetén a dörzsölő hatása miatt.

A használt módszer pedig lehetőséget nyújt a zuhanyok kezelt testrész szerinti csoportosítására, így megkülönböztetünk: bőr-, máj-, gyomortájéki-, gáttájéki- és lábzuhanyokat.

Szálszerű zuhany - ezt, az úgynevezett filiform típust főleg Olaszországban alkalmazzák. Merőleges vízsugár, 35°C, néhány milliméteres vízsugár-átmérő és 3-10 atmoszféra nyomás jellemzi.

Skótzuhany - olyan terápiás kezelés, amely a víz gyors hőmérséklet-váltakozását használja ki; általában 26°C és 40°C között váltakozik. Egy-egy alkalom kb. három perc, de a kezelt személy állapotától és a víz hőmérsékletétől függően eltérhet. A használható hőmérséklet alsó és felső határa személyenként eltér. 

A legjobb hatás elérése érdekében az ideális időpont a reggel, rögtön ébredés után, szívproblémával küszködők esetében az emésztés idején nem ajánlott.

Mindamellett, hogy a skótzuhany pihentető és megnyugtató hatású, a szöveteket stimulálva serkenti a vérkeringést és fenntartja a bőr rugalmasságát, segíti a narancsbőr elleni harcot.

 

FÚVÓKA TÍPUSOK ÉS HASZNÁLATUK

A konkrét megbetegedés kezeléséhez a vízsugarak a test különböző részeire irányíthatóak:

Kozmetikai / arc:  feszesíti a bőrt, felfrissíti és javítja az arcbőr vérkeringését. Fáradt szemek, vérbőségre való hajlam, szellemi megterhelés, fejfájás és pattanások esetén.

Kar:  a keringésre és az idegrendszerre frissítő, revitalizáló hatása van. Javasolt fizikai vagy szellemi fáradtság, fejfájások, szédülés, ínhüvelygyulladás és szívelégtelenség esetén.

Mell:  a karra irányuló vízsugarak kibővíthetőek a mellkasra is, így erősítve a hatást. Alacsony vérnyomás esetén ajánlott. A hideg vízsugár a mellkason feszesíti a kötőszöveteket; a stimulált vérkeringésnek köszönhetően a has felületén is.

Térd:  a térdre irányuló vízsugár a lábszár vérkeringésére van hatással és az alhasi terület belső szerveit stimulálja. Tonizálja és erősíti a vénákat, megkönnyíti az alvást és csökkenti a vérnyomást; erősíti a medencei szerveket, ezért visszerek, vénás elégtelenség, álmatlanság, fejfájás és magas vérnyomás esetén különösen ajánlott.

Comb:  a combra irányuló vízsugár a térdre irányuló folytatása és kiterjesztése a csípőre; narancsbőr és aranyér esetén ajánlatos.

Teljes váltakozó:  az egész testet eléri a hideg és meleg vizet felváltva áramoltató fúvóka. Stimuláló hatása van és kedvez a keringésnek; erősíti az egész szervezetet és serkenti a kardiovaszkuláris rendszert, az anyagcserét és a légzést.

Forró tarkó tájéki:  ellazítja az izmokat, serkenti a keringést, kitágítja az ereket és kifejezetten ajánlott feszültség, merev nyak, fejfájás, fülzúgás esetén.

Forró ágyéki:  kimondottan javasolt az ágyéki csigolya feszültsége, lumbágó és reuma esetén. Ugyanakkor akut gyulladásos folyamatoknál nem javasolt.

 

ELLENJAVALLATOK

A hidromasszázsra vonatkozó ellenjavallatok érvényesek. Nem javasolt akut gyulladás esetén. A skótzuhany pedig különösen kerülendő emésztési- és szívbetegségben szenvedők számára.

Kategóriák

Rólunk

1956-ot írtunk, amikor Roy Jacuzzi feltalálta a hidromasszázst,és egy forradalmian új gondolatot vezetett be a fürdőszoba világába: ajóllétét. Azóta töretlen a Jacuzzi® hídromasszázs vezető szerepe a presztízs és a hatékonyság világában és abban ahogyan emberek millióinak álmait, igényeit és életstílusát értelmezi. Ezért, mikor a Jacuzzi®-t választja nem egyszerűen egy hidromasszázs mellett dönt, hanem belép egy egyedi és utánozhatatlan világba: a sajátjába!

Jacuzzi vásárlás, webáruház


Legyen tagunk Ön is!

Iratkozzon fel, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról!

Az eredeti Jacuzzi®, amely otthonába viszi a tökéletes wellness élményt.

Elérhetőségeink
Oldalak
Információk